ONTWERP EN REALISATIE VAN HEEMTUINEN

ACTUEEL

Authentiek zijn

Ik zit vandaag weer achter mijn computer, zoals de meeste dagen tegenwoordig. Het romantische beeld van een ontwerper, die  met een schetsblok en een potlood de vrije natuur ingaat, is ver te zoeken. Ik ben bezig met mijn marketingplan, social-media-strategie en communicatiekalender. Waarom? Omdat je anno 2021 geen bestaansrecht kunt hebben als ondernemer als je je niet met deze dingen bezighoudt. De vraag die mij echter steeds meer bezighoudt is: hoe kan ik mijn werk zo inrichten, dat het steeds meer een verlengstuk wordt van mijzelf? Want commercieel zijn is echt geen vies woord, maar het leidt zo vaak af van mijn verlangen naar inhoud. Hoe kan ik authentiek zijn?

Lees meer »

Moestuincoach

Iets leren doe je het beste door verschillende leertechnieken te combineren: dus niet alleen door te luisteren naar de juf of meester, maar vooral door zélf te ontdekken: iets zien, horen, proeven, voelen en ruiken. Tuinieren doe je met al je zintuigen! Kinderen leren veel meer over de herkomst van hun eten door zelf te zaaien, te planten en te oogsten dan door het kijken naar filmpjes. En er is geen betere plek dan een schooltuin om die ontdekkingstocht te starten.

Lees meer »

Treevember

The Pollinators komt na het succes van de Nationale Zaaidag afgelopen voorjaar met een geweldige najaarsactie, en Biodiversituin doet ook weer mee! In april van dit jaar droeg Biodiversituin als voedselbank voor bijen bij aan de verspreiding van totaal 230.000 zakjes biologische bloemenmix, waarmee 900.000 m2 aan tuin en balkon kon worden ingezaaid. 

Lees meer »

JouwHeuvelrugtuin

Woon je op de Utrechtse Heuvelrug? Dan kun je onderdeel worden van het Nationaal Park! Hoe? Door het aanleggen van een Heuvelrugtuin; een tuin met minstens 60% groen, waar gifvrij wordt getuinierd. Groen is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Daarom willen we minder tegels en meer planten en bomen die thuishoren op de Heuvelrug. Zo simpel is het. We maken daarmee het Nationaal Park nog een stukje groter en groener. Een Heuvelrugtuin biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Lees er meer over op https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/NL/Heuvelrugtuin. Wil je graag hulp bij het uitwerken van een ontwerp voor jouw tuin met jouw budget? Biodiversituin wil je er graag bij helpen!

Lees meer »

100 jaar Schooltuinen

Schooltuinen staan in Nederland al 100 jaar voor breed natuuronderwijs, dat kinderen kennis van en respect voor de natuur bijbrengt. Plezier, zelf doen, beleving, ontdekken. Dat staat bij de lessen centraal. Thema’s als biodiversiteit, kringloop, bewegen, gezonde voeding, eten en duurzaamheid krijgen daarbij veel aandacht.

Lees meer »