Dienstverlening voor heemtuin, schooltuin en voedselbos

Welkom » Diensten » Voor particulieren

PARTICULIERE TUINEN

Of je nu een postzegeltuintje of een landgoed hebt, op elke plek zijn keuzes te maken ter bevordering van de biodiversiteit. Graag denk ik met je mee over een maatwerkoplossing voor jouw situatie, waarin één of meer van onderstaande diensten verwerkt kunnen worden. 


AANPAK

In een kennismakingsgesprek bij jou thuis inventariseer ik alle wensen, ideeën, (on)mogelijkheden en het budget. Op basis daarvan maak ik een offerte en een conceptbeschrijving, die ik ter goedkeuring aan je voorleg. Eventueel kan de offerte nog aangepast worden. Aan dit voortraject zijn geen kosten verbonden. Nadat je de offerte hebt geaccepteerd maken we een tijdsplanning en start ik met mijn werkzaamheden. 


DIENSTEN

Advies

Ik houd van praktisch advies en eenvoudig te realiseren oplossingen.  Een adviesgesprek bestaat uit een gezamenlijke rondgang door jouw tuin, waarbij ik ter plekke tips en tricks geef en je laat nadenken over mogelijke verbeteringen. Achteraf zet ik de belangrijkste adviezen over onderhoud, beplanting en tuinproducten voor je op schrift. 

Een tuin brengt in elk seizoen andere kansen en uitdagingen met zich mee. Kies je voor de Adviescyclus 4 seizoenen, dan kom ik in elk seizoen 1 keer langs en loop ik samen met je door jouw tuin. Ik geef advies en doe voor hoe je bepaalde klussen aan kunt pakken in jouw tuin (snoeien, verplanten e.d.) en zet na afloop alles wat we besproken hebben voor je op papier.

Ontwerp

Jouw tuinontwerp begint bij een intakegesprek op locatie. Op basis van dit gesprek maak ik een offerte en een conceptbeschrijving. Je kunt kiezen uit een Basis of een Compleet tuinontwerp.

Basis

  • Terreinmeting 
  • Globaal ontwerp
  • Beplantingsplan 
  • Stappenplan voor de uitvoering

Compleet

  • Terreinmeting 
  • Bodemanalyse 
  • Gedetailleerd ontwerp 
  • Beplantingsplan 
  • Werkplanning en directievoering
  • Beheerplan (Tuinkalender)

Realisatie

De realisatie van het ontwerp kan uitgevoerd worden door jezelf, je eigen tuinaannemer of een hovenier uit het netwerk van Biodiversituin. Ik denk graag met je mee wat past binnen jouw tijd en budget.

De benodigde planten en tuinmaterialen kunnen door Biodiversituin ingekocht en bij jou thuis afgeleverd worden. Zo weet je zeker dat je biologische planten en milieuvriendelijke / circulaire materialen koopt.

Om er zeker van te zijn dat het ontwerp ook uitgevoerd wordt zoals het is bedoeld, ben ik inzetbaar als directievoerder bij de uitvoering. Ik instrueer en controleer de uitvoerenden en zet de planten uit op de juiste plek in de tuin (zonder ze daadwerkelijk in te planten). Ervaring leert dat mijn aanwezigheid in dit stadium van grote toegevoegde waarde is voor het realiseren van het beoogde eindresultaat. 

Beheerplan

In een biodiverse tuin laat je de natuur voor een groot deel gewoon zijn gang gaan. Met gericht beheer stuur je de natuur bij, waardoor de flora en fauna alleen maar toeneemt. Een resultaatgericht beheerplan van Biodiversituin wordt vastgelegd in een persoonlijke tuinkalender, waarin de jaarlijks terugkerende werkzaamheden van jouw tuin zijn opgenomen. Het beheerplan bevat instructies voor alle planten die zijn opgenomen in het beplantingsplan, maar ook van de voornaamste reeds aanwezige plantgroepen en tuinelementen. 


TARIEVEN

Iedere opdracht is anders en daarom zal ik altijd een passende offerte maken voor jouw situatie, met onderstaande tarieven als uitgangspunt. 

Voor particulieren
Kennismakingsgesprek met offerte Gratis
Advies per uur € 65,-
Adviescyclus 4 seizoenen 4 sessies van 1 uur € 199,-
Tuinontwerp Basis tot 200 m2 € 595,-
vanaf 200 m2 € 795,-
Tuinontwerp Compleet tot 200 m2 € 895,-
200 - 400 m2 € 1.295,-
400 - 800 m2 € 1.595,-
groter dan 800 m2 op aanvraag
Realisatie op aanvraag
Beheerplan (Tuinkalender) € 195,-

Bovenstaande tarieven zijn exclusief 21% BTW