DE BIODIVERSE TUIN


Fishuals_Biodiversiteit

Biodiversiteit is het doel: een natuurlijke balans tussen alle levende organismen binnen een bepaald gebied. Want alles om ons heen is op directe of indirecte manier een afhankelijk onderdeel van die natuurlijke balans.

<<

Fishuals_de bodem is de basis

Het begint allemaal bij een gezonde bodem. 25% van alle leven op aarde zit namelijk in de bodem. Laten we dat koesteren en voeden, in plaats van verdelgen!

<<

Onze inheemse planten zijn perfect afgestemd op het ritme en de behoeften van onze insecten, vogels en andere dieren. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel mooi!

 

>>

Fishuals_inheemse planten

De natuur kent geen afval; alles is een kringloop, waarin iedereen zijn rol heeft. Daar kunnen wij als mens nog veel van leren. Geen afval meer dus in de tuin!

 

>>

Fishuals_Circulair
Fishuals_Elementary

De vier elementen (regen)water, wind, zon en aarde zijn essentieel voor de juiste balans in ecosystemen. Geef ze alle vier een plek in je tuin en gebruik hun eigenschappen op een slimme manier.

<<

Fishuals_Stepping stones

Om genoeg brandstof en bouwstof te kunnen verzamelen, hebben insecten voldoende planten nodig. Staan er in jouw straat en wijk voldoende dracht- en waardplanten? Creëer aaneengesloten stukjes natuur als "stepping stones" voor de insecten.

<<

Dieren zoeken in een gezonde habitat naar de vier V’s: Voedsel, Variatie, Veiligheid en (ruimte voor) Voortplanting. Zijn die allemaal terug te vinden in jouw tuin? Dan wordt het een biodivers paradijsje!

 

>>

Fishuals_de vier V's

Als rentmeester van een biodiverse tuin ben je vooral een luie tuinder: je laat de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan en bent met aandacht betrokken bij de processen die zich om je heen afspelen. Bovenal geniet je van alles wat leeft!

 

>>

Fishuals_Lui tuinieren