LEVERANCIERS EN PARTNERS

Biodiversituin is aangesloten bij:


Samenwerkend professionals


Beeldmateriaal

Fishuals - Patricia Hooning. Patricia en ik delen liefde voor de natuur, voor planten en dieren. Als geen ander heeft zij weten te visualiseren waar Biodiversituin voor staat. Geweldig! Kijk snel op De Biodiverse Tuin om haar fantastische werk te zien. 

Wolverlei Tekst & Beeld. Fotograaf, kweker en ecoloog Martin Stevens heeft veel van de beelden gemaakt die op mijn website te vinden zijn. Hij weet alles van inheemse wilde planten en heeft recent een prachtig boek uitgebracht: Tuinieren met wilde planten. 

Christian van der Kooy Photography. Kunstenaar, documentair fotograaf en niet in de laatste plaats mijn lieve broer. Christian legt ongeënsceneerde werkelijkheid vast als poëzie. Hij maakt af en toe portretten van mij en legt regelmatig de resultaten van opdrachten vast. Ook Christian heeft een prachtig boek uitgebracht; niet over wilde planten, maar over zijn geliefde Anastasiia. 


Leveranciers 

Een biodiverse tuin heeft planten en tuinmaterialen nodig die op biologische wijze geteeld/geproduceerd zijn, zodat alle insecten, vogels en amfibieën die ermee in aanraking komen niet ziek worden. Bij onderstaande leveranciers bent u daarvoor aan het goede adres!


Inspirerend netwerk

Ik kan veel, maar niet alles. Daarom is het fijn om samen te kunnen werken met andere professionals uit de branche. Overheidskanalen weet ik ook te vinden, om een brede samenwerking tot stand te kunnen brengen binnen de regio waar ik werkzaam ben.  


Nationale Zadencollectie

Biodiversituin steunt Stichting Het Levend Archief, dat de genetische diversiteit van wilde planten wil veiligstellen door zaden te verzamelen van inheemse plantensoorten en deze op te slaan in de Nationale Zadencollectie. Daarnaast wil de stichting zadenteelt van inheemse plantenzaden van autochtone herkomst stimuleren voor toepassing in tuin, park, openbaar groen en landschap. Door zaden van autochtone herkomst op professionele schaal te vermeerderen, kunnen we het grootschalige gebruik van goedgekeurde zaden en gecertificeerd plantgoed bevorderen. Dit is van belang voor het behoud en het biologisch herstel van natuur en landschap en de daarbij behorende fauna. Leveranciers van inheemse en wilde plantenzaden zijn: Biodivers, CruydtHoeck en De Bolderik.