ONTWERP EN REALISATIE VAN HEEMTUINEN

Welkom » Dienstverlening » Cursussen en lezingen

CURSUSSEN EN LEZINGEN


Cursus "Jouw levende tuin" - Volksuniversiteit Utrecht

Start woensdag 29 september om 10.00 uur bij de Volksuniversiteit Utrecht.

De kans is groot dat je in Utrecht woont en een postzegeltuintje hebt, die amper de moeite waard lijkt om een tuincursus voor te gaan volgen... Maar die postzegel is wel jóuw kans om een stukje levende natuur te creëren! De cursus JOUW LEVENDE TUIN geeft je alle tools in handen om zelf aan de slag te gaan met je tuin, hoe groot of klein die ook is. En niet alleen jij zult blij worden van het eindresultaat; ook insecten, vogels en egels zullen bij je op bezoek willen komen, om nog maar niet te spreken van vrienden en buren!

In die levende tuin is er ruimte voor alles wat leeft: mens, plant en dier. Inheemse planten en verschillende biotopen (hoog-laag, nat-droog, schaduw-zon, open-dichtbegroeid) zorgen voor een natuurlijke balans en maken je tuin weerbaar tegen plagen en extreme droogte of regenval. En dat maakt je tuin een fijne plek om te zijn, makkelijk te onderhouden en klimaatbestendig.

Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur, verspreid over 10 weken. In de lessen zal naast het behandelen van onderwerpen als Biodiversiteit, Aarde-Water-Wind-Zon en Beplanting vooral de nadruk liggen op praktische toepassingen voor je eigen tuin. Onder mijn begeleiding maak je een ontwerp en verdiep je je in specifieke elementen van jouw tuin. Daarnaast bezoek je elke les een locatie in de nabije omgeving van de Volksuniversiteit, waar je uitleg krijgt over slimme oplossingen voor stadstuinen en inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin.


Lezing “Inheemse planten in jouw Heuvelrugtuin” - Cultuurhuis Woudenberg

Op 4 oktober 2021 geef ik een lezing in Cultuurhuis Woudenberg tijdens de duurzaamheidsweek van WAUW!denberg.

 

Het toepassen van planten die van oudsher thuishoren op de Utrechtse Heuvelrug is van groot belang om de biodiversiteit te herstellen en de natuur weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. In deze lezing vertel ik niet alleen waarom inheemse planten zo belangrijk zijn, maar ook welke inheemse planten geschikt zijn voor jouw tuin, waar je op moet letten bij het beplanten van een tuin en waar je de juiste informatie en producten vindt. Ook krijg je tips om natuurlijke helpers, voedsel en beschermers slim in te zetten voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Zo kun je snel zelf aan de slag met het creëren van jouw eigen Heuvelrugtuin!


Cursus "Jouw Heuvelrugtuin" - online 

Als ambassadeur van Jouw Heuvelrugtuin heb ik de online cursus gecoacht en een lezing gegeven over inheemse planten. Je kunt je nog steeds inschrijven voor de cursus, die je onder leiding van een andere coach kunt volgen. Mijn lezing kun je hier terugkijken.