ONTWERP EN REALISATIE VAN HEEMTUINEN

MOESTUINCOACH


Als erkend Moestuincoach ben ik verbonden aan het overheidsprogramma Jong Leren Eten en ben ik via Biodiversituin inzetbaar voor advies en begeleiding aan basisscholen en kinderopvang. Scholen en kinderopvangcentra die een eigen schooltuin op willen zetten of nieuw leven in willen blazen en daarmee meer aandacht aan natuur- en voedingseducatie willen geven, kunnen bij mij terecht.  

 

Bekijk hier alvast een paar van mijn filmpjes als Moestuincoach. 

Bij het opzetten van een schooltuin komt veel kijken. Draagvlak creëren, een coördinerend team samenstellen, budgetteren, de juiste locatie bepalen, een ontwerp maken en uitvoeren en de inbedding van de tuin in de school, de onderwijsmethodiek en de jaarplanning waarborgen. Dit hele traject of onderdelen hiervan kan Biodiversituin op zich nemen, altijd in samenspraak en afstemming met de school of kinderopvangorganisatie. 

 

Als Moestuincoach geef ik periodieke praktische coaching op locatie aan kinderen, docenten en/of het schooltuinteam. Denk hierbij aan advies over de teelt, het educatiemateriaal, de jaarplanning en de praktische organisatie van de tuin. Op basis van eigen wensen wordt de frequentie van mijn bezoeken als Moestuincoach en de inhoud daarvan bepaald.