ONTWERP EN REALISATIE VAN HEEMTUINEN

Welkom » Actueel » Moestuincoach

Moestuincoach

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 10:13

Een coach met zwarte nagels

Iets leren doe je het beste door verschillende leertechnieken te combineren: dus niet alleen door te luisteren naar de juf of meester, maar vooral door zélf te ontdekken: iets zien, horen, proeven, voelen en ruiken. Tuinieren doe je met al je zintuigen! Kinderen leren veel meer over de herkomst van hun eten door zelf te zaaien, te planten en te oogsten dan door het kijken naar filmpjes. En er is geen betere plek dan een schooltuin om die ontdekkingstocht te starten.

 

Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden vanuit de overheden krijgen scholen en kinderopvangcentra de kans om tuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere pedagoog heeft groene vingers en bij het realiseren van een schooltuin komt veel kijken. Wat is een geschikte plek voor de tuin? Hoe organiseer je het werk? Hoe kun je de schoolvakanties overbruggen? Welke vaste planten en éénjarige gewassen doen het goed in de schooltuin? Hoe integreer je de tuin in de lessen? Wat doe je met de oogst?

 

Op die vragen en meer bied ik als Moestuincoach het antwoord. Ik geef scholen en kinderopvang advies over de organisatie en de aanleg van de schooltuin en het didactisch werken daarin. Je kunt mijn hulp breed inzetten: van een losse gastles tot structurele begeleiding van de schooltuin. Lees  hier meer over de Moestuincoach van Biodiversituin.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.